• NVW tweets

 • De NVW en CORONA

  Beste ouder(s)/verzorger(s),

  Eind juni besloten wij dat de NVW dit jaar door kon gaan. De corona-situatie was toen zeer hoopgevend, maar heeft zich afgelopen weken weer in negatieve zin ontwikkeld. U heeft daardoor mogelijk vragen over onze kindervakantieweek. Wij hebben als organisatie extra overleg gehad. Na uitvoerig overleg en goedkeuring van de gemeente hebben wij besloten dat de Nootdorpse Vakantieweek nog steeds doorgaat! Daar zijn echter wel een aantal voorwaarden en maatregelen aan gebonden, en de situatie blijft onzeker en ontwikkelt snel. Dit jaar moeten we daarom extra flexibel en waakzaam zijn. Wij sturen u daarom deze mail om uiteen te zetten welke maatregelen wij treffen en u te informeren over onze week.

  Geen 1.5 meter bij kinderen onderling en tot leiding
  Kinderen in de basisschoolleeftijd hoeven onderling geen 1.5 meter afstand te houden, en ook niet tot volwassenen. Ook bij sportactiviteiten, zowel binnen als buiten, is 1.5 meter afstand niet verplicht. Verder zijn wij een besloten activiteitenweek, en geen meerdaags evenement met overnachtingen. Strikt genomen mag de Nootdorpse Vakantieweek – zo blijkt ook uit overleg met de gemeente – binnen de huidige overheidsregels doorgaan. Dit is echter niet zonder risico. Ook kinderen en vrijwilligers kunnen besmet zijn/raken met het coronavirus, en dit tijdens onze week overdragen. Als organisatie doen wij wat in onze macht ligt om hier zo goed mogelijk mee om te gaan, maar er blijven risico’s op besmettingen.

  Desondanks vinden wij juist in deze tijd -waarin op vakantie gaan niet vanzelfsprekend/onzeker is – een leuke sportieve activiteitenweek voor Nootdorpse kinderen heel leuk en belangrijk. Wij zien de NVW als een lichtpuntje in de zomervakantie na een minder leuk jaar. Daarom hebben wij ondanks de risico’s en onzekerheid besloten door te gaan!

  De NVW in coronatijd
  Wij zijn een vrijwilligersorganisatie en doen wat in onze macht ligt om risico’s te beperken. Wij kunnen echter geen volledig risicovrije week organiseren. U heeft ook een eigen verantwoordelijkheid om te bepalen of u het risico op een besmetting accepteert. En een verantwoordelijk om u aan de regels te houden, zodat wij een zo veilig mogelijke week kunnen organiseren. Houdt u aan 1.5 meter afstand, en houdt uw kinderen thuis bij klachten.

  Kinderen hebben een vast groepje en vaste leiding, en veel activiteiten vinden in de buitenlucht plaats. Echter zijn er ook activiteiten waar kinderen van verschillende groepen mengen, en zijn er genoeg sport- en spelactiviteiten in binnenlocaties, zoals de RKDEO sporthal, de Jan Janssen sporthal en klaslokalen van de Jozefschool. Wij kunnen geen volledige bubbel / cohorten organiseren voor de afzonderlijke groepjes kinderen.

  Kind afmelden? Uiterlijk zondag afmelden = restitutie inschrijfgeld
  Als u zich hier niet comfortabel bij voelt, dan kunt u uw kind afmelden. Wij bieden de mogelijkheid om tot uiterlijk a.s. zondag 18 juli uw kind af te melden met volledige restitutie van het inschrijfgeld. Afmeldingen of annuleringen later dan a.s. zondag kunnen wij geen restitutie meer bieden. Afmelden kan per email via info@nootdorpsevakantieweek.nl.

  Maatregelen en regels
  Om risico’s op verspreiding van het virus te verkleinen nemen wij de volgende maatregelen en regels aan:

  • Volwassenen houden 1.5 meter afstand
  • Kinderen onderling, en kinderen en volwassenen hoeven geen afstand te houden
  • Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen (klachten zijn: hoesten, verkouden, loopneus, verhoging, koorts, benauwdheid, reuk- en smaakverlies)
  • Bij corona-achtige klachten kunnen wij een kind weigeren bij de NVW
  • Wij verstrekken alle leiding handgel om regelmatig de handen te desinfecteren
  • Leiding en hoofdleiding doen 2x in de week preventief een zelftest, tenzij zij volledig gevaccineerd zijn
  • Leiding die klachten heeft of positief test op corona blijft thuis. Wij proberen vervanging te regelen, maar hebben geen garantie dat dit lukt, in het ergste geval kan een groep kinderen (last-minute) thuis moeten blijven
  • Bij een positieve besmetting van een kind of leiding in een groepje blijft de gehele groep thuis
  • We behouden het recht om (last-minute) een of meerdere dagen van de NVW te annuleren, zorg voor back-up tijdens de week
  • Wij hebben leiding-activiteiten tot een minimum beperkt. Andere jaren organiseerden wij ook spelletjes- en pizza-avonden voor de leiding. Dit jaar komen deze activiteiten grotendeels te vervallen.
  • Wij vragen onze vrijwilligers de periode voor en tijdens de Nootdorpse Vakantieweek voorzichtig te zijn en geen grote mensengroepen op te zoeken.


  Scenario’s, wat als…
  …een kind tijdens de week klachten krijgt?
  Het kind moet dan thuis blijven en een (officiële) corona-test doen. Als het kind positief test op corona, dient het hele groepje kinderen thuis te blijven en in quarantaine te gaan. Zij kunnen helaas niet meer met de NVW mee doen.

  U als ouder/verzorger heeft dus zelf ook een verantwoordelijkheid om uw kind(eren) te controleren op klachten. Indien uw kind positief test op corona tijdens de week, betekent dit dus dat zijn/haar hele groepje ook thuis moet blijven! Neem geen risico, en houdt bij twijfel uw kind(eren) thuis.

  …een leiding tijdens de week klachten krijgt?
  De leiding moet dan naar huis/thuisblijven en een corona-test doen. Wij proberen vervanging te vinden om het groepje kinderen te begeleiden, maar kunnen geen garantie bieden dat dit lukt. In het ergste geval, moet helaas een heel groepje kinderen thuis blijven, en kunnen zij niet meer met de NVW mee doen. Ook als de leiding positief test moet het groepje kinderen thuis blijven.

  Slotwoord
  Helaas in deze mail een hoop regels en maatregelen, wij zijn echter hoopvol en kijken uit naar een sportieve, leuke en vooral gezellige Nootdorpse Vakantieweek. Wij hopen dat jullie er ook naar uit kijken!

  Heeft u vragen of opmerkingen over deze mail of onze week, dan horen wij dat graag. Dat kan per mail, per telefoon of per whatsapp.

  Met vriendelijke groet,
  de hoofdleiding van de Nootdorpse Vakantieweek

  Tel. 06-50988893
  Mail. info@nootdorpsevakantieweek.nl
  Web. www.nootdorpsevakantieweek.nl